Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
PCOS és a hormonok képes leírás - pcos.tlap.hu
részletek »

PCOS és a hormonok - pcos.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pcos.tlap.hu » PCOS és a hormonok
Keresés
Találatok száma - 5 db
Agyalapi mirigy

Agyalapi mirigy

Hormonális eltérés gyanúja esetén érdemes figyelembe venni és utána járni alaposan a kiinduló oknak. Az agyalapi mirigy 6 fő hormon termeléséért felel, így elégtelen működése, vagy esetleges agyalapi mirigy daganat megléte az egész testünk működésére hatással lehet.

Hashimoto

Hashimoto

Autoimmun pajzsmirigy alulműködésről (hashimoto thyreoditis). A kezdetleges és a kezeletlen betegség hatására kialakuló tünetekről, étrenddel kapcsolatos összefüggésekről és ásványi anyagpótlásról.

Hashimoto thyreoditis

Hashimoto thyreoditis

Hashimoto-thyreoditis, az autoimmun pajzsmirigy alulműködés. Sokan évekig nem tudják, hogy testük változásait, tüneteiket és hangulatuk ingadozását akár pajzsmirigybetegség is okozhatja. Összefoglaló a tünetekről, kezeléséről.

IR és/vagy hypothyreosis

IR és/vagy hypothyreosis

A testsúlytöbbletnek számos oka lehet. Ha biztosak vagyunk abban, hogy eleget mozgunk és megfelelően táplálkozunk, még sincs változás, érdemes kivizsgáltatni magunkat. Az inzulinrezisztencia mellett a pajzsmirigy alulműködés szintén hozzájárulhat a súlyfelesleg kialakulásában illetve annak nehezített leadásában.

Női hormonok

Női hormonok

Ebben a bejegyzésben átfogó képet kapunk a női hormonháztartásról, hormonműködésről. PCOS-es hölgyek esetében rendkívül fontos rendszeres, menstruációs ciklus meghatározott napjain végzett hormonvizsgálat.

Tuti menü