Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hasznos olvasmányok, publikációk képes leírás - pcos.tlap.hu
részletek »

Hasznos olvasmányok, publikációk - pcos.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: pcos.tlap.hu » Hasznos olvasmányok, publikációk
Keresés
Találatok száma - 21 db
A metforminról

A metforminról

Immáron több, mint 10 éve alkalmazzák eredményesen az eredetileg 2-es típusú cukorbetegség kezelésére felírt metformin hatóanyagú gyógyszereket a PCOS-es hölgyek kezelésében, vércukorcsökkentő hatása miatt.

Átváltozás mozi

Átváltozás mozi

Minden PCOS-esnek ajánlom ezt a videót. Ha néha úgy érzed, reménytelen, borzalmasan nehéz, neked úgy sem sikerül... Ebben a filmben számos átalakulás PCOS sikertörténetet láthatunk előtte-utána fotóval.

Barátcserje PCOS-re

Barátcserje PCOS-re

A barátcserje a magas prolaktin szinttel összefüggő női terméketlenség esetén segíthet. Kutatások során a menstruációs ciklusok normalizálódása, a prolaktin koncentráció csökkenése és a teherbeesések számának növekedése volt megfigyelhető.

Bélflóra és immunrendszer

Bélflóra és immunrendszer

Immunrendszerünket nemcsak nyirokszervek és nyirokcsomók alkotják, hanem rendkívül fontos részét képezik a bélrendszerben található baktériumok is. Amit az immunrendszerről tudni érdemes, a bélflóra helyreállításának fontossága.

Cikk a PCOS-ről

Cikk a PCOS-ről

PCOS, minden esetben inzulinrezisztenciával párosul. A leggyakoribb női hormonális anyagcsere zavar. Tünetei igen sokrétűek, sokszor számos más betegségre is utalhatnak. A cikkből megtudhatjuk mik a legfőbb fizikai és pszichikai tünetek.

Cukor hatása a szervezetre

Cukor hatása a szervezetre

A természetes szénhidrát az egyik fő táplálékunk, ezzel szemben a finomított cukor számos betegség forrása. A finomított cukor többek között károsítja az anyagcserét, összezavarja a hormonrendszert is.

D-vitamin ajánlás

D-vitamin ajánlás

Tél végére a vitaminraktárak kiürülnek. A magyar lakosság nagy része D-vitamin hiányos. A D-vitamin számos betegség kialakulásában közrejátszik. Ebből az írásból megtudhatjuk, hogy miért is olyan fontos pótolnunk és milyen mennyiségben.

Hormonegyensúly

Hormonegyensúly

Természetes tippek a hormonháztartás egyensúlyának megőrzése érdekében. Az étkezési szokások nagyban befolyásolják a hormonfunkciókat, ezért az egyensúly fenntartása érdekében érdemes betartanunk néhány alapszabályt.

Hormonharmónia D-vitaminnal

Hormonharmónia D-vitaminnal

A D-vitamin fontosságáról, hormonokra gyakorolt hatásáról, hiányának tüneteiről és következményeiről, az ajánlott napi beviteli értékről, a D-vitamin hiány és a PCOS, valamint a meddőség összefüggéseiről.

Hirdetés
Inofolic

Inofolic

Az Inofolic mio-inositol és folsav tartalmú étrend-kiegészítő készítmény por formában, amely alternatív segítséget nyújt a gyermekvállalás tervezése előtti időszakban, akár PCOS-esben érintettek számára is.

IR kezelésének buktatói

IR kezelésének buktatói

Átfogó prezentáció a PCOS mellé társuló inzulinrezisztencia kezeléséről, diéta hibákról, a metformin fontosságáról, a terhesség alatti vércukorszint kontrollálásáról, a PoliCisztás Ovárium Szindróma ezer arcáról.

Kalóriaguru

Kalóriaguru

Kalóriaguru ingyenesen hozzáférhető kalkulátorok, táplálkozási napló, kalóriatáblázat, kérdések és válaszok oldala diéta- életmódváltás témában. Emellett rengeteg receptötletet olvashatunk, képekkel illusztrálva.

Kecskeruta

Kecskeruta

A PCOS gyógyszeres kezelését természetes inzulinérzékenyítőkkel is támogathatjuk. A kecskerutafüvet tea formájában természetes inzulinérzékenyítőként használják napjainkban, növényi inzulinnak is nevezik.

Kozmetikumok hatása a hormonrendszerre

Kozmetikumok hatása a hormonrendszerre

Mindannyian olvashattunk már több cikket is a kozmetikumok káros, sőt mérgező hatásairól. Vajon melyek azok a főbb (ható)anyagcsoportok, amelyeket érdemes elkerülni? Rövid összefoglaló a kozmetikai termékekben található káros összetevőkről.

Laktózmentes teszt

Laktózmentes teszt

A Dívány letesztelte a kis- és nagyáruházláncokban kapható laktózmentes tejeket. Ebből a cikkből megtudhatjuk, hogy laktózintolerancia esetén melyik gyártó termékét javasolt megvásárolnunk és miért.

Méreg a kozmetikumokban

Méreg a kozmetikumokban

Szervezetünk nap, mint nap számos káros környezeti hatással érintkezik. A triklozánról több tanulmány is bizonyította, hogy megzavarhatja az élőlények hormonháztartását: gátolja a férfi és a női nemi hormonok működését, hatással lehet a magzat növekedésére és fejlődésére is, továbbá károsítja a pajzsmirigy működését. Figyeljünk oda milyen kozmetikumokat használunk!

Mozogj Noémivel!

Mozogj Noémivel!

Átfogó bejegyzés a PCOS- inzulinrezisztencia étrendi oldaláról, szénhidrátokról, alternatív édesítőszerekről, a tápanyagok helyes kiválasztásáról. Étrendi ajánlással, kerülendő élelmiszerek listájával.

Tuti menü